Outboundin 12 Elintärkeää Ulottuvuutta – osa yksi: Ihminen

Outboundin 12 Elintärkeää Ulottuvuutta – osa yksi: Ihminen

Käsilläsi on ensimmäinen osa blogisarjaa, jossa käsittelemme tuloksellisen uusasiakashankinnan tärkeimpiä ulottuvuuksia. Sarjan tarkoituksena on auttaa myynnin tehostamisessa ja inspiroida muita alan ammattilaisia. Siksi emme suinkaan aio aloittaa sieltä, missä aita on kaikkein matalin, vaan sukellamme heti itse toiminnan lähtöpisteeseen ja ytimeen – ihmiseen.

Uusasiakashankintaa ei tehdä ilman ihmistä. Voisikin sanoa, että ilman tätä ensimmäistä ulottuvuutta toiset ulottuvuudet eivät olisi edes mahdollisia. Vaikka muut ulkoiset puitteet olisivat priimakunnossa, ei mikään korvaa motivoitunutta uusasiakashankinnan alkupään ammattilaista.

Meille Oval Companyssa on tärkeää tuntea sekä itsemme että ihmiset, joiden kanssa työskentelemme. Kun tiedämme, keitä olemme ja mihin suuntaan haluamme kehittyä, jokaisella on mahdollisuus kasvaa sekä ihmisenä että työntekijänä.

 

Kasvu ja hyvä elämä

Kukaan ei ole parhaimmillaan silloin, kun tuntee vuodesta toiseen polkevansa paikallaan. Kautta aikojen suuret ajattelijat ovat hokeneet henkisen kasvun olevan avainasemassa elämän merkityksellisyyden kokemisessa. Ei ole yhdentekevää, millaisessa työpaikassa ihminen leijonanosan valveillaoloajastaan viettää.

Kehittävä työ, jossa kasvaa kohti potentiaaliaan, antaa sekä tekijälleen että ympärillä oleville mahdollisuuden parempaan elämänlaatuun. Johtamisfilosofiamme tärkein ajatus onkin auttaa ihmisiä johtamaan itseään. Uskomme, että työ on mieletön mahdollisuus sekä kasvaa itse että auttaa toisia kasvamaan.

Aivan ensimmäiseksi täytyy kuitenkin osata vastata seuraaviin kysymyksiin: Kuka olet? Mitä toivot elämältäsi? Kasvu tulee mahdolliseksi kun tietää, kuka on juuri nyt ja minne on menossa. Kuten Zig Ziglar sanoo:

 

“How could a woman hit a target she could not see? That’s a pretty good question, here’s another one. How could you hit a target, you do not have?”

 

Jos ajatus on hukassa ja mieli kaaoksessa, kannattaa istua alas, kaivaa kynä esiin ja konkretisoida epämääräiset ajatukset paperille. Jo yksinkertaiset harjoitukset voivat vahvistaa itsetuntemusta ja auttaa tavoitteiden asettamisessa. Milloin viimeksi olet esimerkiksi piirtänyt itsestäsi ja itsellesi tärkeistä asioista vanhan kunnon mind mapin?

 

Kaaoksesta konkretiaan

Monesti pelkkä puhe omista tavoitteistaan ei vielä konkretisoi niitä tarpeeksi. Jo toteutuneetkin tavoitteet menevät ohi, jos niitä ei mittaa millään tavalla. Me olemmekin ottaneet käyttöön Ideakirjan tulevaisuuden minän tavoittelua helpottamaan.

Luultavasti sinäkin olet törmännyt lukuisiin ajatuksiin hyvästä elämästä ihan tavallisessa arkielämässä. Koko kulttuurimme ja inhimillinen vuorovaikutuksemme on täynnä hyödyllisiä ideoita ja ajatuksia, jotka haluaisi painaa mieleensä myöhempää käyttöä varten. Monesti nämä kuitenkin unohtuvat informaatiotulvassa aina seuraavien ideoiden vallatessa mielen. Kaaos ja unohtelu eivät ruoki henkistä kasvua. Siksi Ideakirjaa pidetään aina mukana, ja siihen kirjataan ideat päivämäärineen heti niiden tultua mieleen. Näin radiosta kuullut elämänohjeet tai lounaalla päähän putkahtaneet myyntitavoitteet jäävät talteen.

Ideat voivat liittyä työn lisäksi vaikkapa syömiseen, ajanhallintaan, äitinä olemiseen, juoksemiseen… Mitä enemmän ja mitä erilaisempia ideoita, sen parempi. Osa on valmiiksi pullollaan ideoita, joillekin alku taas tuntuu kankealta. Usein tavoitteet kuitenkin sekä muuttuvat tunnistettaviksi että selkeytyvät nopeasti harjoittelun myötä. Ideakirjan pito on koukuttavaa, ja monesti inspiraatio ruokkii itseään alun jälkeen kiihtyvällä tahdilla.

Kirja on myös hyvä alusta ideoiden jäsentelyä ja pohtimista varten. Viikoittain ideoihin palaamalla niitä on mahdollista syventää uusilla ajatuksilla. Monesti ideat alkavat myös keskustella keskenään, ja asioita yhdistelemällä saattaa ratkaista pulmia, joihin ei aiemmin löytänyt vastausta. Ideat kypsyvät vähitellen ja huomaat, kuinka ajattelusi on kehittynyt. Oikean suunnan löytyessä voit saavuttaa tavoitteesi ja auttaa meitä saavuttamaan omamme. Elämä tuntuu merkityksellisemmältä ja saat potentiaalistasi irti aina vaan enemmän ja enemmän.

 

Haluatko kasvaa ihmisenä modernin myynnin maailmassa? Lähetä meille avoin hakemus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *